След всеки изминат километър става все по-добра,скоро ще е във върхова форма,ако е рекъл господ да няма аварий и да не попадам на криминално гориво.Между другото да попитам,понеже Бобо 5 пъти ме предупреди да слагам само 100 октана,с какво и как е критично опасен 95.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво ли съм направил.
Collapse
X
-
Не е така специално при колите с чип трябва да е със 100 октана даже ако слагаш и добавка ще е по добре. Основната задача на чипа е да даде малко повече аванс и по богата смес зада извлече повече мощност щом го правят да работи с повече аванс означава че двигателя много по често ще има детонации ако бензина е кофти а като осети детонация датчика на блока казва на компа и той връща аванса мисля с 3 град след това компа наново почва да вдига аванса до зададените вече високи стойности докато не притрака аванса и пак го връща. Чипа тоест програмата на компа е нагласена да работи само с хубави бензини и ако и сложиш супер 100 ще усетиш разлика понеже еповече детонационно устойчив от 95 (повече октани е ) двигателя ще си работи с максималния аванс без да се налага връщане на аванса защото със супер100 почти няма да има детонации а шом работи на макс аванс ще върви много по добре. С 95 освен че не можеш да извадиш целия потенциал на двигателя двогателя е подложен намного голям брой детонации защото му е зададено да работи с по виок аванс от колкото е оригиналната настройка. Тези детонации наистина са пагубни за двигателя особенно както при теб все ощее се разработва.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Ей луди глави сте ...... ще се изпотрепете........
МИ да зема да дойда - да ги сравним - моята няма чип,няма спортен филтър .......... нищо не й е правено (освен нова газова уредба,която спъва повече колата).Ако неможеш да ме дръпнеш ,значи имаш някакъв проблем ...........
Comment
-
Хмм това с чип тунинга и аванса малко не ми е ясно, не че съм някакъв специлист по двигатели, но как аванса влияе на детонациите ? Детонации би следвали даима или при прегряване на свещи и от там запалване на сместа не от искра, или от прекомерно висока компресия, поне едно време така пиеше в дебелите книги, верно за съвсем различно поколение двигатели но ..... Нормално е да караш със по висок октан ако си вдигнал степента на сгъстяване .. може би от сметса да се влияе ... ама от аванса не би следвало, поне така си мисля.
Comment
-
Първоначално публикувано от ToHuХмм това с чип тунинга и аванса малко не ми е ясно, не че съм някакъв специлист по двигатели, но как аванса влияе на детонациите ? Детонации би следвали даима или при прегряване на свещи и от там запалване на сместа не от искра, или от прекомерно висока компресия, поне едно време така пиеше в дебелите книги, верно за съвсем различно поколение двигатели но ..... Нормално е да караш със по висок октан ако си вдигнал степента на сгъстяване .. може би от сметса да се влияе ... ама от аванса не би следвало, поне така си мисля.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от kostadin_lsЧестно да ви кажа,не ми харесва как върви,дали и свикнах,или пък очаквам нещо не нормално не знам.През прохода Предела с кой не съм се хванал,него не съм минал но усещам че може и доста повече.Наскоро се пробвах с едно JTD 1.9 115к.с. на Алфа , на няколко пъти,дали имаше чип не знам но до към 100-120 съвсем малко му дърпам,после е ясен мача,но пак си върви JTD-то.Дали трябва да е така не знам.И още един пример.....с алфа 1.6 т.с. аз тръгвам на втора,той я цепи яко от първа и на трета към 6000 оборота го минавам.Някой ще ме успокои ли малко,или имам проблем някъде.Alfa 156 2.4 JTD
Honda CBR600RR 2008
Comment
-
[quote=краси]Първоначално публикувано от "kostadin_ls":187am0aqЧестно да ви кажа,не ми харесва как върви,дали и свикнах,или пък очаквам нещо не нормално не знам.През прохода Предела с кой не съм се хванал,него не съм минал но усещам че може и доста повече.Наскоро се пробвах с едно JTD 1.9 115к.с. на Алфа , на няколко пъти,дали имаше чип не знам но до към 100-120 съвсем малко му дърпам,после е ясен мача,но пак си върви JTD-то.Дали трябва да е така не знам.И още един пример.....с алфа 1.6 т.с. аз тръгвам на втора,той я цепи яко от първа и на трета към 6000 оборота го минавам.Някой ще ме успокои ли малко,или имам проблем някъде.[/quote:187am0aq]
Колата има осезаема разлика от "непипана" такава - и си върви перфектно
Пробва се и то с чипнато 2.4 ...... А познай кой е по-бърз (верно,че разликата е минимална,но има такава)
Comment
-
Верно ли си минал чипосано 2,4 ако е така наистина колата ти върви повече от добре те са някъде над 170к.с. но са и по тежки с около 150кг.Сложи супер 100 и допулнително добавка за да видиш чипа на какво е способен, но поизчакай да се сработи първо малко.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Аз като ги гледах - вървеха почти наравно- ама имаше фалстарт от страна на бензинапък и на тоя раздрусан път малко трудно да се каже какъв ще е резултата ......... следващия път по-актуална информация ........
Comment
Comment